Prima pagină > Articole > Varia > Empire - How Britain made the modern world

Empire - How Britain made the modern world

Joi 17 noiembrie 2005, de Valentin Murariu

Acum cateva zile am terminat cartea Empire - How Britain made the modern world. Am citit-o cătinel, in timp ce călătoream cu trenul de acasă la lucru şi invers.

Am ajuns să citesc această carte după ce am fost in UK pentru un curs, la inceputul lunii octombrie. Eram la aeroportul din Gatwick şi mai aveam 10 lire in buzunar. Am găsit o librărie chiar in incinta aeroportului şi m-am dus la secţiunea de istorie incercand să găsesc o carte care să mă lămurească de ce Anglia e aşa cum e.

Scrisă intr-un stil liber şi pasionant, această carte de vulgarizare a istoriei celui mai mare imperiu pe care l-a cunoscut lumea pană acum este o reuşită. Nu numai că veţi ’vizita’ diversele părţi ale lumii in care au ajuns britanicii şi veţi putea explora paleta de mijloace cu ajutorul cărora şi-au extins vastul imperiu, dar veţi inţelege de ce SUA pot fi considerate ca moştenitorul [1] tradiţiei imperiale britanice - aşa cum se manifestă, de exemplu, in tranşarea problemei ICANN sau in reglarea diverselor probleme ale planetei prin presiune militară.


Vedeţi în direct : Empire @ Penguin UK


[1fără voie