Prima pagină > Ştiri > Aducere la zi

Aducere la zi

Luni 26 februarie 2007, de Valentin Murariu

Ieri pe după-amiază imi deschid, leneş, email-ul, după cateva zile de pauză: un mesaj anonim mă aşteaptă in care mi se sugerează să mai spun şi eu ceva pe blog-ul murariu.info. Păi doamnelor şi domnilor, e greu să mai scriu pe blog cand sunt ocupat să imi revizitez toată colecţia de muzică, să mă joc pe Wii, să citesc sau chiar să lucrez :)

Iată ultimele treburi care s-au petrecut sub acoperişul nostru:
 mi-am digitizat intreaga colecţie de muzică. Treabă de migală care mi-a luat multe seri. Am descoperit şi conceptul de Podcast - un fel de radio off-line pe care il pot descărca pe player-ul meu portabil. Cu ajutorul site-ului Open Culture am putut asculta un mic rezumat audio a istoriei imperiului bizantin, dar şi un curs de limba germană pe care am intenţia să il urmăresc cu atenţie: Deutsch – Warum nicht?.
 pe data de 22 februarie mi-am sărbătorit, foarte liniştit şi fără altă companie decat familia, 34 de ani. Nu am fost prea afectat de schimbarea de an, in schimb am constatat că tamplele mi se umplu din ce in ce mai mult, de fire de păr gri-albe. Am primit şi cadouri: un portofel, un costum de sport pentru orele mele de gimnastică, şi un nou joc Wii: Excite Truck [1].
 sămbătă 24 februarie am avut vizita lui Irene, Anindo şi Ravi, care i-au adus un mic cadou Ioanei. Dar ce cadou ! Un mic porcuşor de Guinea, cu cuşcă, mancare şi vitamine cu tot! Porcuşorul de Guinea este o mică fetiţă de culoare aurie, cu părul de pe corp plin de vartejuri şi care este foarte cuminte. Ioana a botezat-o Dorée [2]. Ieri după amiază cand am plecat la plimbare Corina a lăsat geamul la sufragerie un pic deschis - ca să se aerisească. În timpul plimbării a inceput o mare furtună şi Ioana i-a spus Corinei că trebuie să ne intoarcem repede acasă ca să inchidem geamul - in felul ăsta să evităm ca Dorée să răcească - ceea ce am şi făcut spre marea ei mulţumire.

Cat despre vremea ultimei luni, pot spune aşa: trecem cu repeziciune de la 0-2 grade Celsius dimineaţă, la 14-15 după amiaza. Nici urmă de zăpadă sau de frig serios. În ciuda căldurii, sau tocmai din cauza ei, o mare epidemie de gripă a fost declarată - dar noi am scăpat destul de uşor, probabil datorită regimului alimentar disciplinat al bunicii Mumi.


[1cu mare succes la mine şi la Ioana, care manuie cu naturaleţe volanul unuei camionete pe un parcurs offroad din insulele Fiji

[2aurie