Prima pagină > Ştiri > Excursie Saint-Cergue Nyon

Excursie Saint-Cergue Nyon

Luni 30 mai 2005, de Valentin Murariu

Ultimele 4 zile, adică joi, vineri, sambăta şi duminică au fost zile de vară [1]. În valea noastră, 28 de grade sunt teribil de fierbinţi: Jeni Belu vă poate confirma că se poate face o insolaţie pe cinste la acest soare.

Ieri am ieşit cu copii mari la munte. Excursia a fost aşa: plecare cu trenuleţul la St-Cergue, şi după aia o coborare de aproape 3 ore (10 km) pană in vale la Nyon. Excursia a fost minunată, am facut chiar şi un picnic intr-o văioagă in care mişuna ceva pe sub frunzele uscate spre deliciul uşor speriat al copiilor.

La intoarcere la Nyon, eu voiam să mă intind pe jos şi să dorm. Copiii Radu şi Ioana nu au fost de aceeaşi părere şi s-au jucat inca vreo şase ore pană la ora de nani de seara. Ca concluzie, i-am propus Corinei ca următoarea excursie să se petreacă astfel: trenul pană St-Cergue, coborare, iaraşi trenul pană la St-Cergue, iarăşi coborare. Poate in acest fel copii ar putea obosi. Oricum, nu mă aşteptam de la un prichindel ca Radu să poată să meargă atata timp. Cu Ioana nu mi-era teamă, doar am mers de atatea ori cu bicicleta departe de casă.


[1azi plouă, dar tot cald este