Radu a īnceput (şi el) şcoala

, by  Valentin Murariu

Marţi după-amiază a fost īnceputul şcolii pentru boboceii mici de 5 anişori. Radu are aproape 5 ani, deci a fost şi el invitat de inspectoratul şcolar să īnceapă cursurile pe 29 august la ora 13:30.

Eu mi-am luat liber după-amiaza, şi am ajuns acasă la ora prānzului. Radu era oarecum pregătit sa meargă la şcoală, dar dacă ar fi avut cu adevărat opţiunea, el ar fi vrut să mai stea acasă un pic. Jeni, Corina, Miruna şi Valentin [1] l-am condus aşadar pe băieţelul Radu Murariu spre şcoală, unde am ajuns cu un mic avans.

Īnvăţatoarea l-a primit pe Radu călduros, şi i-a spus că ştie deja o mulţime de lucruri despre el de la prietenul lui Robin. După aceea părinţii au fost invitaţi la o mică discuţie īn clasă - un pic de suport psihologic pentru părinţii la fel de speriaţi ca şi copiii - după care ne-am lăsat puiul īn clasă, fără lacrimi sau alte complicaţii de orice alt fel.

Am aflat seara că Radu a fost cuminte, surāzător şi că şi-a avut şi un mic moment de glorie - datorită Ioanei. Īnvăţătoarea i-a dus pe prichindeii din clasă īntr-o vizita de recunoaştere a şcolii şi cānd au intrat īn clasa unde īnvaţă Ioana, Radu a fost recunoscut de toţii copiii de acolo ca fiind fratele lui Ioana şi au scandat cu toţii: Radu, Radu, Radu ! Radu şi-a acceptat cu plăcere momentul de recunoaştere.

[1Ioana deja plecase pentru a fi la timp pentru orele ei