Week-end la Basel

, by  Valentin Murariu

Am petrecut un week-end departe de casă, şi a fost un week-end foarte reuşit. Eu am plecat sâmbătă dimineaţă cu copiii, plus Ravi şi Irene, la Basel. Corina a venit cu trenul, după-amiază. Seara am participat la o mică petrecere organizată de colectivul sahaja din Basel, am mâncat cârnaţi fripţi şi salată, am discutat, am râs, unii au şi dansat. Noaptea am dormit în proaspăt cumpăraţii saci de dormit, ceea ce a pus la grea încercare şoldurile mele şi ale Corinei [1]. Dimineaţa, după un mic-dejun frugal am dat fuga la Zoo din Basel unde ne-am petrecut întreaga zi, sub acompaniametul atent al lui Arun şi al Taniei. Am văzut atâtea şi atâtea animale, iar copiii au fost foarte mulţumiţi. Lui Radu i-a plăcut un mic pui de crocodil, iar Ioana - la fiecare boxă de animale ne spunea: pot să am şi eu un pui de asta ? Spre sfârştiul vizitei la zoo am participat la baia elefanţilor, unde aceştia erau băgaţi într-un bazin cu apă şi se bălăcea ca ... elefanţii: dădeau cu apă peste tot, inclusiv pe curioşii care treceau pe acolo şi dintre care făceam şi noi parte. După aceea am plimbat copiii cu calul, iar la sfârşit de tot am văzut acvariul, loc în care Miruna a fost foarte încântată, mai ales de to-tü [2] - moment în care mi-am adus aminte că în copilăria mea am avut şi eu o broască ţestoasă pe vremea în care locuiam la Alexandria. Radu şi Ravi au zis că nu suntem într-un acvariu ci într-o peşteră, pentru că era destul de întuneric.

Când a fost să ieşim din acvariu de la zoo afară ploua cu găleata, temperaturile ultimelor săptămâni fiind aşa de ridicate încât această ploaie era mai degrabă o mică furtună [3]. După ce ploaia s-a mai potolit am ajuns la Arun acasă, el locuind la 3 minute de zoo, şi am mâncat o leacă. După aceea ne-am suit în maşină şi am plecat spre Nyon. De obicei drumul durează sub 2h30, dar au fost căteva accidente pe autostradă şi din cauza ambuteiajelor am ajuns la Nyon la 22:45, după mai bine de 4h:30 de drum. Copii adormiseră deja de mult timp şi i-am transbordat din maşina, prin ploaie, direct în paturile lor. Acum sunt la lucru şi încă mă bucur de amintirea unui week-end plin.

[1parchetul apartamentului unde am fost găzduiţi era, deh, cum să spunem, tare

[2tortue, adică boască ţestoasă

[3seara, când am ajuns acasă la Nyon şi ne-am uitat la tv, am văzut că Elveţia a suferit de căderi de grindină cu o mărime de ou de porumbel, vezi site-ul TSR pentru puţine detalii sau în imaginile de articole alăturate:

PNG - 28.1 ko
Orages

şi

PNG - 20.8 ko
Gręle