Prima pagină > Ştiri > Week-end la Basel

Week-end la Basel

Luni 26 iunie 2006, de Valentin Murariu

Am petrecut un week-end departe de casă, şi a fost un week-end foarte reuşit. Eu am plecat sambătă dimineaţă cu copiii, plus Ravi şi Irene, la Basel. Corina a venit cu trenul, după-amiază. Seara am participat la o mică petrecere organizată de colectivul sahaja din Basel, am mancat carnaţi fripţi şi salată, am discutat, am ras, unii au şi dansat. Noaptea am dormit in proaspăt cumpăraţii saci de dormit, ceea ce a pus la grea incercare şoldurile mele şi ale Corinei [1]. Dimineaţa, după un mic-dejun frugal am dat fuga la Zoo din Basel unde ne-am petrecut intreaga zi, sub acompaniametul atent al lui Arun şi al Taniei. Am văzut atatea şi atatea animale, iar copiii au fost foarte mulţumiţi. Lui Radu i-a plăcut un mic pui de crocodil, iar Ioana - la fiecare boxă de animale ne spunea: pot să am şi eu un pui de asta ? Spre sfarştiul vizitei la zoo am participat la baia elefanţilor, unde aceştia erau băgaţi intr-un bazin cu apă şi se bălăcea ca ... elefanţii: dădeau cu apă peste tot, inclusiv pe curioşii care treceau pe acolo şi dintre care făceam şi noi parte. După aceea am plimbat copiii cu calul, iar la sfarşit de tot am văzut acvariul, loc in care Miruna a fost foarte incantată, mai ales de to-tü [2] - moment in care mi-am adus aminte că in copilăria mea am avut şi eu o broască ţestoasă pe vremea in care locuiam la Alexandria. Radu şi Ravi au zis că nu suntem intr-un acvariu ci intr-o peşteră, pentru că era destul de intuneric.

Cand a fost să ieşim din acvariu de la zoo afară ploua cu găleata, temperaturile ultimelor săptămani fiind aşa de ridicate incat această ploaie era mai degrabă o mică furtună [3]. După ce ploaia s-a mai potolit am ajuns la Arun acasă, el locuind la 3 minute de zoo, şi am mancat o leacă. După aceea ne-am suit in maşină şi am plecat spre Nyon. De obicei drumul durează sub 2h30, dar au fost căteva accidente pe autostradă şi din cauza ambuteiajelor am ajuns la Nyon la 22:45, după mai bine de 4h:30 de drum. Copii adormiseră deja de mult timp şi i-am transbordat din maşina, prin ploaie, direct in paturile lor. Acum sunt la lucru şi incă mă bucur de amintirea unui week-end plin.


[1parchetul apartamentului unde am fost găzduiţi era, deh, cum să spunem, tare

[2tortue, adică boască ţestoasă

[3seara, cand am ajuns acasă la Nyon şi ne-am uitat la tv, am văzut că Elveţia a suferit de căderi de grindină cu o mărime de ou de porumbel, vezi site-ul TSR pentru puţine detalii sau in imaginile de articole alăturate:

Orages

şi

Grêle