Week-end mai lung o semi-extracție forțată

, by  Valentin Murariu

Week-end-ul care a trecut a fost unul lung din cauză Cincizecimilor după calendarul bisericilor creştine ale locului: luni 16 mai a fost liber.

Sâmbăta a fost normal: cumpărături şi curăţenie. Eu am primit de la Corina două perechi de pantofi de la un magazin care făcea reduceri la jumătate. Radu a primit şi el, pe gratis şi de la acelaşi magazin de pantofi, o pereche de pantofiori sport.

Duminică a fost frumos şi am ieşit cu copii la McDonald şi după aceea la Signal de Bougy. Copiii s-au amuzat în compania unei aglomeraţii de copii care mi-a adus aminte de ştrandul "3 ligheane" din Drumul Taberei pe vremea vacanţelor şcolare de vară. Radu a căzut în balta cu mormoloci şi după aceea alerga doar in chiloţei prin iarba parcului - spre deliciul nostru, părinţii lui.

Luni a ploat cu nădejde şi am hotărât să revedem un complex de expoziţii de fluturi şi animale exotice reunit sub numele Papiliorama. Miruna a fost entuziasmată de fluturii care zburau pe lângă ochii ei şi dădea din mâini exact ca şi ei. Radu şi cu Ioana au făcut două ture în zone cu animale mai bizare - dintre care un şarpe Anaconda şi nişte lilieci au făcut toţi banii.

La întoarcere acasă am ieşit cu Ioana cu bicicleta. La câţiva km de casă am văzut o cireadă de vaci foarte aproape de dumeagul pe care mergeam noi. Din păcate Ioana s-a uitat spre ele mai mult decât trebuia, a alunecat pe asfalt şi a căzut de pe bicicletă. Nimic sângeros, dar s-a lovit la gură şi un dinte de lapte se clatină mai tare decât oricând. S-ar putea să fie primul ei dinte căzut ...

Ioana a dat cu ocazia acestei căzături dovada cât de curajoasă este: nu a plâns aproape de loc şi după ce am ajuns la o fântână unde am spalat-o am chemat-o pe Corina să o ducă înapoi acasă cu maşina pentru ca îi tremurau picioarele. I-am explicat ca creieraşul ei i-a făcut o injecţie cu adrenalină şi că de aceea picioarele ei tremură fără ca ea să vrea aşa ceva. Eu m-am întors acasă cu bicicleta şi i-am oferit o mică floare ca o dovadă a aprecierii mele pentru curajul şi maturitatea de care a dat dovadă. Corina i-a oferit lapte şi gheaţă rece ca să îi dezumfle buziţa cea tumefiată.

Toată lumea a dansat şi s-a jucat după aceea. Radu, tachinat de sora lui care i-a pus o jucărie pe o comodă, aproape a reuşit să se urce din alergătură pe această comodă - ocazie cu care comoda s-a aplecat periculos, fiind pe care să le cadă Ioanei şi Mirunei în cap.