murariu.info

Prima pagină > Ştiri > Wii

Wii

Duminică 10 decembrie 2006, de Valentin Murariu

De mai multe luni am urmărit cu atenţie piaţa consolelor de jocuri; asta ca urmare a promisiunii făcute în vară Ioanei, care spune că dacă are rezultate foarte bune la şcoală - şi este cazul, o să aibă cadou de Crăciun o astfel de consolă. Şi am ales: Nintendo Wii. Consola a fost lansată pe piaţa elveţiană pe data de 7 decembrie, şi pot spune că faptul că am făcut o rezervare a unei console la un magazin la Nyon a fost o idee bună: la ora prânzului pe data de 7 nu mai exista nici măcar o singură consolă, pe oriunde vreţi dumneavoastră.

Eu, care nu sunt un consumator de jocuri în general, pot să vă spun că apariţia acestei cosole de joc, împachetată cu jocuri legate de sport, este o prezenţă plăcută în salon-ul nostru şi aşa destul de orientat multimedia. Sâmbătă ne-am jucat mai bine de o oră eu, Ioana şi Corina, iar azi, duminică: o oră la prânz şi una seara. Asta în râsete şi atmosferă plăcută: Corina şi Ioana sunt experte în jocul de box, iar eu mă apropii, pe undeva, de departe, de ele. De unde vine magia ? De la modul în care interacţionezi cu consola, iată cum arată manetele:

Partea din dreaptă este cea pe care o poţi folosi ca: rachetă de tenis, bâtă de baseball, crosă de golf, etc. Impreună cu partea din stânga puteţi deveni nişte pugilişti de temut. Cum ? Totul este datorită senzorilor tridimensionali, care reacţionează la viteza şi acceleraţia mâinii care le mânuie :)

Eu, care sunt jumătatea mai leneşă a familiei Murariu, am braţele şi picioarele cuprinse de febră musculară; Corina şi Ioana sunt mult mai bine din punct de vedere al anduranţei şi nu au aceste probleme. Abia aştept să văd cum o să ’reziste’ Mumi, care vine în mai puţin de o săptămână ...


Vedeţi în direct : Nintendo Wii

Mesajele forum-ului

  • In TR se vinde dublu fata de pretul din US: 500USD. M-am uitat si eu pe net sa vad care din cele trei console este cea mai reusita si cred ca wii este cea mai potrivita avand in vedere tipul de jocuri.
    Succese la sporturi... :-)