Prima pagină > Ştiri > Wii

Wii

Duminică 10 decembrie 2006, de Valentin Murariu

De mai multe luni am urmărit cu atenţie piaţa consolelor de jocuri; asta ca urmare a promisiunii făcute in vară Ioanei, care spune că dacă are rezultate foarte bune la şcoală - şi este cazul, o să aibă cadou de Crăciun o astfel de consolă. Şi am ales: Nintendo Wii. Consola a fost lansată pe piaţa elveţiană pe data de 7 decembrie, şi pot spune că faptul că am făcut o rezervare a unei console la un magazin la Nyon a fost o idee bună: la ora pranzului pe data de 7 nu mai exista nici măcar o singură consolă, pe oriunde vreţi dumneavoastră.

Eu, care nu sunt un consumator de jocuri in general, pot să vă spun că apariţia acestei cosole de joc, impachetată cu jocuri legate de sport, este o prezenţă plăcută in salon-ul nostru şi aşa destul de orientat multimedia. Sambătă ne-am jucat mai bine de o oră eu, Ioana şi Corina, iar azi, duminică: o oră la pranz şi una seara. Asta in rasete şi atmosferă plăcută: Corina şi Ioana sunt experte in jocul de box, iar eu mă apropii, pe undeva, de departe, de ele. De unde vine magia ? De la modul in care interacţionezi cu consola, iată cum arată manetele:

Partea din dreaptă este cea pe care o poţi folosi ca: rachetă de tenis, bată de baseball, crosă de golf, etc. Impreună cu partea din stanga puteţi deveni nişte pugilişti de temut. Cum ? Totul este datorită senzorilor tridimensionali, care reacţionează la viteza şi acceleraţia mainii care le manuie :)

Eu, care sunt jumătatea mai leneşă a familiei Murariu, am braţele şi picioarele cuprinse de febră musculară; Corina şi Ioana sunt mult mai bine din punct de vedere al anduranţei şi nu au aceste probleme. Abia aştept să văd cum o să ’reziste’ Mumi, care vine in mai puţin de o săptămană ...


Vedeţi în direct : Nintendo Wii