Prima pagină > Ştiri > Week-end de septembrie

Week-end de septembrie

Luni 5 septembrie 2005, de Valentin Murariu

Să o luăm cronologic:

Vineri seara

Nimic special.

Sambătă

 Ioanei ii cade un dinte de lapte dimineaţă.
 Plimbare in oraş cu copiii in timp ce Corina incerca să găsească un coafor care să o primească - fără succes, pare-se că coaforurile sunt la fel de pline la Brăila, Bucureşti sau Nyon in orice zi a săptămanii şi trebuie să iţi faci programare.
 Ioana, Radu şi Corina merg la teatrul din Mezieres la o reprezentaţie specială a "Flautului Fermecat", special făcută pentru copii [1].
 la intoarcere de la teatru le facem o ’surpriză’ familiei Ursan şi ii invităm la o plimbare la Lausanne la marginea lacului. Sorin ne va face cinste cu o ingheţată la terasa Mövenpick pentru a ’uda’ noua maşina a cuplului Ursan-Capşa.
 la plecarea spre casă la ora 21:30, Radu, un biet copil crescut la ţară [2], nu reuşeşte să evite un băieţel de vreo 10 ani care făcea curse de trotinetă cu un prieten şi sfarşeşte tamponat. Corina se infurie ca o leoaică şi il intreabă pe vinovat dacă e in toate minţile (evident că nu, era deja c...t pe el de frică).

Duminică

 ne intoarcem la Lausanne, atraşi de reclamele pentru o cursă de maşini din placaj promovată de RedBull. Ne intalnim din nou cu Sorin şi Diana, care ne invită la masă. Această masă a fost spre deplina satisfacţie a participanţilor adulţi, care au fost hrăniţi bine, dar bine de tot!, de către Diana.
 Pleacare la ora 18 spre Nyon. Găsim o benzinărie care vinde (incă) motorină ieftină şi facem plinul - i-am mai păcălit două săptămani pe distribuitorii de petrol.
 Ajungem acasă unde vedem un film/documentar magnific.


[102 et 03.09.2005

OPERA
La flûte enchantée (pour enfants)

Lieu:
Théatre du Jorat, Mézières

Mémo:
En avant-première de l’année Mozart.

Pour la rentrée, le Studio International de Zurich et le Théatre du Jorat vous offrent de faire découvrir l’opéra à vos enfants en assistant à une représentation de "La flûte enchantée pour enfants".

Pour saluer l’année Mozart, l’Opéra de Zurich à décidé de réaliser 10 versions de La flûte enchantée, dans les langues les plus parlées de la planète. L’ensemble de ces versions sera enregistré sur DVD et disponible dès janvier 2006. Pour la version française (récitatifs), l’Opéra de Zurich a choisi le Théatre du Jorat. C’est ainsi qu’en septembre, nous accueillerons cette "flûte enchantée pour enfants" (version réduite à un peu plus d’une heure).

Pour permettre à chacun de faire découvrir l’opéra à ses enfants (ou petits-enfants, neveux ou voisins!), nous lançons, grace au soutien de nos partenaires, une formule originale: la gratuité totale pour les enfants! Vous payez votre (vos) place(s) adulte(s) et vous emmenez vos enfants gratuitement!

Durée: un peu plus d’une heure

[2Nyon e la ţară, fără prea multe dubii, casa noastră fiind chiar in mijlocul unei vii